Fordele ved at dyrke kampsport

Kampsport er populært, og der er mange gode grunde til at dyrke sporten. Som det første får man langt større selvtillid, og det er tilfældet, fordi man lærer at forsvare sig selv. Det er dog heldigvis sjældent, at man får brug for det, og det kommer højst sandsynligt aldrig til at ske. Men det giver en øget livskvalitet at have den følelse i kroppen. Den store selvtillid smitter også af på andre dele af en udøvers liv.

Dyrker man kampsport får man bevæget og brugt hele kroppen. Det er derfor en meget god måde at dyrke motion på, og både børn, unge og voksne mennesker kan have glæde af det. Selv ældre mennesker dyrker denne form for motion, så alder er heller ingen hindring. Man vil typisk opleve, at der er tale om en alsidig træningsform, og ikke to træninger er ens. Træningerne er vidt forskelligt sammensat, og mens nogle træningstimer bygger på højintensiv træning med høj puls, så bygger andre mere på det tekniske. Træningen lærer også den enkelte at bruge hjernen.

Giver både fleksibilitet og smidighed

Fokus er også på smidighed, da den er vigtig for enhver kampsportsudøver. Under træningen er der også fokus på udstrækning, der hjælper på muskelømhed efter de hårde træninger. Kampsport gavner også andre områder. Man får blandt andet en bedre kropsholdning, og det kan sagtens mærkes uden for træningslokalerne. Man opnår også mere frihed i kroppen, og det betyder, at man kommer til at kunne bevæge sig mere frit. Mindre muskelømhed og smerter i kroppens led opleves også, og man får en øget evne til at koncentrere sig.

Efter endt træning vil man være afslappet i både krop og sind, og jo mere rutineret, man bliver, jo mere vil dette blive en almindelig tilstand. Under træningen er der også altid fokus på at forebygge skader.